Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

.


Hose armando de la marina:
Δεν φταίω. Εγώ εσένα αγαπάω, είσαι το φώς της ζωής μου.
Houanita de la gracias:
Και γιατί Hose armando de la marina πήγες με την φίλη μού Clarita de la martines ;
Clarita de la martines:
Ψέματα. Όλα ψέματα!
Hose armando de la marina:
Μου την έπεσε και δεν μπόρεσα να αντισταθώ.
Εσένα σκεφτόμουν όσο ήμουν μαζί της.
Houanita de la gracias:
Με πλήγωσες όσο δεν με πλήγωσε ποτέ ο eriko de la handros
ο πρώην μου που τον παράτησα στα σκαλιά της εκκλησίας για σένα
και τον ψεύτικο έρωτα σου.
Clarita de la martines:
Ψέματα. Τα λέει αυτά για να με εκδικηθεί επειδή δεν του κάθισα.


Τέτοιου είδους διαλόγους συχνά βλέπουμε σε βραζιλιάνικες παρακμιακές σαπουνόπερες που θεωρούμε ότι μόνο κάτι νοικοκυρές παρακολουθούν. Άντε και σε κανένα επεισόδιο του Κοκκινόπουλου που γράφει όταν περνάει φάσεις ρομαντισμού. Πόσο αποστομωτικό όμως είναι όταν αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μέσα στο ‘’ίδιο σου το σπίτι;’’ Και πόσο πολιτισμένα υποτίθεται ότι πρέπει να αντιδράσεις τότε;
Ας πούμε ότι έχουμε τον Α που έχει δεσμό με την Β. Ξαφνικά η Β μαθαίνει ένα πρωί ότι με την φίλη της Γ μοιράζεται όχι μόνο χαρούμενες και λυπημένες στιγμές, ως καλές φίλες, αλλά και τον ίδιο γκόμενο! Μπορεί κύριε αναγνώστη στα δικά σου αυτάκια να ακούγεται πολύ extreme και cool φάση, στην αναγνώστρια όμως ακούγεται σαν προσκλητήριο κηδείας μιας φιλίας και μιας σχέσης ταυτόχρονα. Γιατί όσο φιλελεύθερες και να το παίζουμε, κατά βάθος είμαστε πουριτανές και αναζητούμε τον ιππότη. Και όταν ο ιππότης μας αποδεικνύεται ο γκόμενος της διπλανής πόρτας που δεν αφήνει καμιά γυναίκα ανικανοποίητη όλος ο πουριτανισμός και η κτητικότατα βγαίνει στη επιφάνεια και μάλιστα βίαια. Το χειρότερο όμως κομμάτι της αντίδρασης της γυναίκας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η γνωστή φράση <<εγώ φταίω>> ή << τι έκανα λάθος;>>. Η γυναίκα αναλαμβάνει όλη την ευθύνη και ασχολείται συνεχώς με τον άντρα, γιατί αντιμετωπίζει την διαφορετικότητα του, ως δική της ανικανότητα. Δεχτείτε το επιτέλους, δεν είμαστε εμείς τρελές, απλά ανήκουμε σε διαφορετικούς πλανήτες και δεν πρόκειται να συναντηθούμε όσο ερωτευμένοι, φίλοι, ομοιοπαθείς η οτιδήποτε άλλο και αν είμαστε.
Στην βραζιλιάνικη αυτή σαπουνόπερα τίθεται και το θέμα κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει φιλία μεταξύ γυναικών. Πολλές φορές όλοι θα έχουμε ακούσει απόψεις να ακυρώνουν οποιαδήποτε πιθανότητα να καρποφορήσει μια φιλία θηλυκού περιεχομένου. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το θέμα αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό με την λογική ότι σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όντας ‘’φίλη’’ και με γυναίκες και με άντρες οφείλω να παραδεχτώ ότι στο σημείο αυτό τρώμε κίτρινη κάρτα. Η γυναίκα είναι από τη φύση της ανταγωνιστική και ζηλιάρα. Όταν οι φίλες της που έχουν τα διπλάσια ‘’ψυχικά χαρίσματα’’ και είναι ευνοημένες από τον θεό με 1,5 μέτρο πόδι χαίρονται, αυτή αρχίζει και σκέφτεται χίλιους και έναν τρόπους για να μειώσει την χαρά της. Και πολλές φορές στο σενάριο αυτό περιλαμβάνεται ακόμα και να κλέψει το έπαθλο, τον Hose armando de la marina . Ο οποίος φυσικά είναι τόσο άνετος που μπορεί να ισχυριστεί ότι το έκανε χωρίς την θέληση του γιατί επιδίωκε να πλησιάσει της φίλες της. (Όταν λέμε ότι θέλουμε να σας συμπαθήσουν οι κλώσες –όπως τις αποκαλείται- φίλες μας δεν εννοούμε να παίξετε και τον γιατρό μαζί τους.)
Εγώ ένα έχω να δηλώσω για τα ερωτικά τρίγωνα που σχηματίζονται εν αγνοία της μία γωνίας, ψυχραιμία! Αν πιάσετε τον φίλος σας να σας απατά με την καλύτερη σας φίλη, υιοθετήστε την δική του στάση ζωής. Όσο κλισέ και να ακούγεται υπάρχουν και αλλού μηλιές που κάνουν μήλα, πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και έπεται συνέχεια. Απλά να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι όλα φρούτα και όπως τα φρούτα έχουν έναν κοινό στόχο, να ωριμάσουν και να πέσουν από το δέντρο, έτσι και οι άνδρες. Υπομονή, καλή διάθεση και στην τελική άμα νιώθετε λίγους πονοκεφάλους τελευταία και η χτένα σας σκαλώνει σε κάποια σημεία, μην αλλάξετε χτένα, αλλάξτε φίλες και εσώρουχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: